Sport

Bookmakers: FC Groningen eindigt in de middenmoot

Het Eredivisie-seizoen 2019/2020 is inmiddels begonnen en FC Groningen startte uitstekend. Het won namelijk in de Hondsrugderby met 0-1 van FC Emmen door een doelpunt van Ajdin Hrustic in de 87eminuut na een beeldschone assist van Ramon Pascal Lundqvist. De bookmakers verwachten dat Groningen uiteindelijk in de middenmoot zal eindigen.


Leestijd: 2 minuten

Bookmakers: FC Groningen eindigt in de middenmoot
Bookmakers: FC Groningen eindigt in de middenmoot

Het populaire Bet365 verwacht dat FC Groningen op de zevende positie zal blijven steken in de Eredivisie. Toch zou je geld kunnen inzetten op een kampioenschap voor de Trots van het Noorden, al is dat natuurlijk zeker niet te verwachten. Bij een 1 euro deposit op een titel voor FC Groningen zou je bij Bet365 ongeveer 151 euro terug krijgen. Bij andere bookmakers zijn de odds zelfs nog hoger, dus dan zou je nog meer geld krijgen als Groningen daadwerkelijk kampioen wordt. Andere bookmakers verwachten niet dat FC Groningen zo hoog zal eindigen als de inschatting van Bet365 is. De meeste wedmakelaars denken namelijk dat de Trots van het Noorden rond de achtste of negende plaats zal eindigen in de Eredivisie. 

De bookmakers zijn het erover eens dat Ajax de gedoodverfde favoriet is voor het winnen van de Eredivisie, net zoals het team uit Amsterdam afgelopen seizoen deed. Zij verwachten tevens allemaal dat PSV tweede gaat worden achter Ajax. Feyenoord zal volgens de odds de top drie compleet maken. Hierbij moet gezegd worden dat de bookmakers ook AZ, Utrecht en Vitesse hoog inschatten. 

Volgens de bookmakers gaat FC Groningen dus niet in de degradatieproblemen komen, maar rivaal FC Emmen zal wel gaan strijden tegen degradatie. Naast deze Drentse club zien de bookmakers ook RKC Waalwijk is degradatiekandidaat. Ook Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard zullen moeten oppassen voor een verlaging naar de Keuken Kampioen Divisie. 

Bij de bekende bookmaker Unibet kan je tevens inzetten op wie de topscorer zal worden van de Eredivisie. Zij verwachten dat Dusan Tadic, oud-speler van FC Groningen, de meeste doelpunten zal scoren in het nieuwe seizoen, maar geven Kasper Dolberg, Donyell Malen, Adrian Dalmau, Hirving Lozano en Quincy Promes ook veel kans. In de lijst met opties staat maar een huidige speler van FC Groningen, te weten Kaj Sierhuis. Als je een euro inzet op de huurling van Ajax en hij wordt daadwerkelijk topscorer, dan krijg je 51 euro terug van Unibet. In de lijst staan overigens nog meer oud-spelers van Grunn, zoals Oussama Idrissi en Tim Matavz.