Degradatie lijkt voor FC Groningen nu een kwestie van aftellen

En weer was er verlies. De twintigste nederlaag noteerde FC Groningen in Waalwijk. Na negentig minuten stond 2-1 op het scorebord. Een nederlaag had misschien niet eens gehoeven, maar persoonlijke fouten blijven zich opstapelen. FC Groningen blijft zeventiende in de Eredivisie met nog vijf wedstrijden te gaan.

Een volle Euroborg

Het de achterstand op de veilige vijftiende plek bedraagt tien punten en om nummer zestien FC Emmen te achterhalen zijn negen punten te overbruggen. Eigenlijk ook tien, omdat het doelsaldo van de FC ten opzichte van Emmen acht doelpunten minder is. Met de vijftien punten die nog te verdienen zijn een uitzichtloze situatie. In theorie kan het komend weekend al zover zijn. Na 25 jaar degradatie naar de Eerste Divisie.

In Waalwijk begon de ploeg van trainer Dennis van der Ree nog meer weer eens met nieuwe moed en speelde voor de pauze ook niet eens zo slecht. Zo lukte het deze keer om een vroege achterstand, wat dit seizoen erg vaak gebeurde, te voorkomen. Met een 0-0 tussenstand gingen beide ploegen de tweede helft in. In de slotfase ging het mis. Doelman Verrips kwam te ver zijn doen uit en ging het duel aan met Julien Lobete, terwijl de bal waarschijnlijk over de achterlijn zou lopen. Kramer benutte de strafschop en zette zo de 2-1 eindstand op het bord.

Het had anders kunnen lopen, want na de rust werd een toegekende strafschop aan FC Groningen, na een vermeende overtreding op Irandust, teruggedraaid. Zo heeft FC Groningen nog steeds zelden een beetje geluk en is het nu een kwestie van aftellen. Tenzij de laatste vijf wedstrijden gewonnen worden, maar daar gelooft waarschijnlijk zelfs de grootste fan niet meer in.

Komende zaterdagavond is NEC vanaf 20.00 uur de tegenstander in de Euroborg.