Sport

Donar contracteert international Brandwijk

Willem Brandwijk heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Donar. De power forward is 24 jaar, 2.05 meter lang en komt over van Feyenoord Rotterdam waar hij afgelopen seizoen speelde. De international is de tiende speler in de selectie voor het nieuwe seizoen.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Brandwijk is geboren in Voorburg en speelde tot zijn zestiende bij Voorburg en Rijswijk. Daarna vertrok hij naar Amerika en ging naar een highschool in New Hampshire. Vervolgens genoot hij zijn opleiding bij Siena (New York) en Indiana University van Pennsylvania. In de zomer van 2019 keerde hij terug naar Nederland en belandde in Rotterdam.

Brandwijk is ingenomen met zijn nieuwe club. ‘Donar is de meest professionele club in Nederland en ik voel me vereerd om in Groningen te kunnen gaan spelen. Met het Nederlands team speelde ik in MartiniPlaza en heb toen zelf ervaren wat zo’n geweldige sfeer met een speler doet’. 

Coach Ivan Rudež heeft studie gemaakt van Brandwijk ’Hij is een jong Nederlands talent met een enorme inzet en werklust. Hij brengt energie en heeft reboundkracht. Bij Donar kan hij zich verder ontwikkelen en verbeteren, we zijn blij dat hij er bij is.'

De selectie van het nieuwe Donar bestaat nu uit Thomas Koenis, Leon Williams, DaVonté Lacy, Jarred Ogungbemi-Jackson, Kjeld Zuidema, Nesta Agasi, Will Moreton, Sheyi Adetunji, Damjan Rudež en Willem Brandwijk.