Sport

Donar en Lycurgus winnen in voorbereiding op het echte werk

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kwamen Donar en Amysoft Lycurgus afgelopen weekend succesvol in actie. Tijdens de jaarlijkse open dag won Donar het oefenduel tegen het Belgische Antwerp Giants met 95-86. Lycurgus won twee keer met 4-0 van nieuwkomer Numidia Topvolleybal Limburg en hield het op 1-1 tegen Tectum Achel.


Leestijd: 1 minuut

Het avondje Donar laat nog weer even op zich wachten
Het avondje Donar laat nog weer even op zich wachten

Oude tijden herleefden in MartiniPlaza. Zo'n duizend fans zorgen voor een perfecte sfeer en keken reikhalzend uit naar hun nieuwe helden. Na een teleurstellend seizoen is Donar op zoek naar eerherstel en de eerste voortekenen zijn positief. Nadat vorige week in Denemarken al gewonnen was tegen Bakken Bears lukte het ook om Antwerp Giants op de knieën te krijgen.

Dat gebeurde door de wedstrijd om te draaien. Na een 28-13 achterstand na het eerste kwart kregen de gasten in het laatste kwart de afrekening gepresenteerd. Met in fases fraai spel joeg de ploeg van nieuwbakken coach Matthew Otten Antwerp de stuipen op het lijf. Marqis Addison schoot de ene na de andere driepunter binnen. De Amerikaan was topscorer met 31 punten en had een groot aandeel in deze spectaculaire oefenzege.

De derde zege op rij voor Donar. Voor Lycurgus is de kop eraf. Na een aantal weken trainen stonden de eerste oefenduels op de rol. In Linne won de ploeg van coach Arjan Taaij eenvoudig van Numidia met 25-21, 25-17, 25-15 en 25-19. In Maaseik stond zaterdag een driekamp met hetzelfde Numidia en Tectum Achel op het programma. Weer werd van de Limburgers met 4-0 (25-15, 25-17, 25-23 en 15-10) gewonnen. Tegen Achel werden nog twee sets gespeeld (25-23 en 22-25).

Toen was de pijp leeg. Deels wegens blessures en de afwezige international Steven Ottevanger had Taaij slechts de beschikking over negen spelers, inclusief talent Quin Bruins-Slot. Het plezier en werklust spatte ervan af. Hetgeen de coach tot tevredenheid stemde.