Sport

Donar en Lycurgus zijn weer begonnen

Vanwege de coronacrisis ging het afgelopen seizoen voor Donar en Amysoft Lycurgus als een nachtkaars uit. Inmiddels zijn beide ploegen in onzekerheid begonnen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Corona is niet weg en de vraag is wat de gevolgen gaan zijn?


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Kan er straks gespeeld worden? Hoeveel publiek is welkom? Wat zijn de uiteindelijke financiële gevolgen? Vragen die de komende periode van een antwoord zullen worden voorzien. Normaal gesproken zijn bij de eerste training van Donar een hoop fans aanwezig. Nu niet. Wel werd de training live uitgezonden door RTV Noord. Verder werd in alle rust onder leiding van de nieuwe coach Ivan Rudez gewerkt aan de patronen voor het nieuwe seizoen. 

Met Thomas Koenis als nieuwe aanvoerder hoopt Donar komend weekend twee oefenwedstrijden tegen het Deense Bakken Bears te spelen. Hierbij mogen een kleine 200 fans aanwezig zijn. Een mondkapje is verplicht en er mag alleen geklapt worden. 

De volleyballers van Amysoft Lycurgus trekken bij de eerste training nooit volle zalen en in die zin was de start niet anders dan anders. Wel is sprake van een vernieuwd team. Coach Arjan Taaij had de volledige selectie tot zijn beschikking in de sporthal van het Alfa-college. De twee Canadezen Jerome Cross en Luke Herr mochten direct meetrainen, omdat de laatste formaliteiten rondom de werkvergunning tussen de middag afgerond waren.

De bekerhouder werkt toe naar de Final Four in het eerste weekend van oktober. Inzet is dan de Supercup. De eerste oefenwedstrijden staan begin september op het programma. In België is Knack Volley Roeselare dan twee keer de tegenstander.