Sport

Donar haalt met Keevan Veinot eerste buitenlandse versterking

Met het aantrekken van de Canadese basketballer Keevan Veinot heeft Donar de eerste buitenlandse speler voor komend seizoen aangetrokken. Vorig seizoen speelde Veinot voor de Antwerp Giants en het seizoen daarvoor voor Aris Leeuwarden.


Leestijd: 1 minuut

De 25-jarige Veinot is 1.93 meter lang en volgens de club een veelzijdige speler. Een zogeheten combo-guard. die zowel op de één als de twee-positie uit de voeten kan, ook wel bekend als een combo-guard. De aanwinst tekende een één jarig contract.

Technisch Directeur Drago Pasalic over Veinot. ‘We volgen Veinot al een tijdje. In Leeuwarden had hij een uitstekend seizoen en bij het sterkere Antwerp Giants heeft hij zich verder ontwikkeld. Hij is goed ingeburgerd in de Europese basketbalcultuur en weet hoe het eraan toegaat in de BNXT League. Bovendien passen zijn mentaliteit en ambities perfect bij het DNA van Donar.’

Veinot is op zijn beurt klaar om naar Groningen te komen. ‘Ik wil samen met het team gaan voor het BNXT-kampioenschap. Ik ken de meeste jongens bij Donar en ik heb alle vertrouwen in een mooi seizoen in Groningen.’ Veinot komt uit een echte basketbalfamilie en zet zich ook in voor diverse goede doelen en organisaties die sport inzetten voor de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van jongeren. Wat goed aansluit bij de normen en waarden van Donar.

Samen met Kjeld Zuidema, David Gabrovsek, Dakota Quinn, Délé Adetunji, Tim Hoeve, Stijn Hintzbergen en Sam van Oostrum heeft Donar inmiddels acht spelers vastgelegd voor komend seizoen.