Donar lijkt na grote nederlaag in België uitgespeeld

De basketballers van Donar hebben een nieuwe tik te verwerken gekregen. Na het maandag op dramatische wijze uit handen geven van het kampioenschap ging het in de kwartfinale van de BNXT-League play-offs weer mis. In Hasselt was Limburg United met 87-67 te sterk.

Het publiek laat Donar niet in de steek

Een goed resultaat zat er geen seconde in. Donar liep in Sporthal Alverberg vanaf het begin achter de feiten aan. De wil was er ongetwijfeld, maar het lukte niet om de Belgen voldoende partij te bieden. Terwijl Donar in het reguliere deel van de BNXT-League twee keer van Limburg United wist te winnen was daar deze keer niks van terug te zien.

Halverwege bedroeg de achterstand al zestien punten; 48-32. Daarmee was de basis voor een dikke nederlaag royaal gelegd. Het verschil liep in het derde kwart alleen maar verder op en bedroeg met nog tien minuten te gaan 23 punten; 71-48. De thuisploeg liet de teugels vervolgens een beetje los waardoor Donar het laatste kwart met 19-16 kon winnen. Clay Mounce was met achttien punten topscorer.

Donar, spelend zonder Vernon Taylor, moet zaterdagavond met 21 punten winnen om de halve finale te halen. Anders gaat het seizoen voor coach Andrej Stimac en zijn spelers als een nachtkaars uit. Het vlammetje brandt nog een heel klein beetje. Wie weet kunnen de Groningers zich nog één keer oprichten, maar het lijkt ijdele hoop. Mocht het toch lukken dan is topclub Filou Oostende de tegenstander.