Donar op drempel van finale om de landstitel

Donar heeft in de derde halve finale van de play-offs om het landskampioenschap uitstekende zaken gedaan. In Den Bosch versloegen de Groningers aartsrivaal Heroes met 78-65 en kwam daardoor op een 2-1 voorsprong in de best-of-five serie.

Het was weer een keer genieten voor de Donar-fans

Donar kan zich dinsdagavond bij winst in de vierde wedstrijd voor de dertiende keer in de clubhistorie plaatsen voor de finale. De tegenstander is al bekend. ZZ Leiden rekende in drie wedstrijden af met Aris Leeuwarden en won met 3-0. De ploeg van Andrej Stimac wist van te voren dat de derde wedstrijd cruciaal was. Donar had geen thuisvoordeel en om in een gunstige uitgangspositie te komen moest een uitwedstrijd gewonnen worden.

Daar ging Donar in De Maaspoort prima mee om. Met name het geringe aantal keren balverlies werkte positief meer. In alle vier kwarten was Donar de betere en liet aan duidelijkheid niets te wensen over dat dit het moment was om toe te slaan. Reboundend waren de statistieken ruim in het voordeel van de gasten. Voeg daarbij dat Den Bosch moeite had om het netje vinden, wat ook hielp om in winnende positie te komen.

Halverwege was het verschil nog maar vier in het voordeel van Donar; 38-34. In het derde kwart viel de beslissing. Donar trok flink door en stond met nog tien minuten te gaan met 60-47 voor. De voorsprong liep zelfs op naar meer dan twintig punten. Een royale buffer om de zo gewenste zege in de serie met gejuich te begroeten. Viktor Gaddefors was met 24 punten topscorer. Dinsdagavond vanaf 19.30 uur is het zaak om in MartiniPlaza de 2-1 voorsprong te verzilveren middels de beslissende zege.