Sport

Donar op hangen en wurgen langs Leeuwarden

Het was verre van groots in Martiniplaza wat Donar liet zien, maar toch lukte het in de slotfase om LWD Basket uit Leeuwarden met 57-52 te verslaan. Donar is voorlopig geklommen naar de vierde plaats in de BNXT League.


Leestijd: 1 minuut

Donar tijdens een eerdere wedstrijd
Donar tijdens een eerdere wedstrijd

Voor ruim drie duizend toeschouwers had de ploeg van coach Andrej Stimac had aanvankelijk de overhand, maar de scores waren vrij zeldzaam. Vooral van afstand liet de zuiverheid te wensen over. Halverwege stond een 28-25 tussenstand op het scorebord. Het publiek werd verre van verwend. Het hele seizoen eigenlijk nog niet, des te knapper dat toch weer duizenden de weg naar Plaza gevonden hadden.

In het derde nam de hekkensluiter, dat pas één keer won dit seizoen, de leiding na een 12-21 tussenscore in het derde kwart. De opdracht voor de thuisploeg was duidelijk. Een achterstand van zes punten wegwerken. Hard werkend en er echt voor willen gaan lukte het de thuisploeg om weer aan de goede kant van de score te komen. Een score van Jordy Kuiper bracht Donar aan de leiding; 51-50.

Deze kleine marge was de basis om de zege in de slotfase over de streep te trekken. Niet op basis van goed spel, maar puur op karakter. En dat is ook een kwaliteit. John Meeks was topscorer met 17 punten. Komende zaterdagavond speelt Donar alweer thuis. Dan is nummer zeven Den Helder Suns te gast in Martiniplaza.