Sport

Donar pakt de draad weer op in competitie met België

Na een succesvolle start voor Donar in de BNXT-League bijna twee weken geleden, met een thuiszege op RSW Liège Basket, gaat Donar dinsdagavond op bezoek in Antwerpen


Leestijd: 1 minuut

Het publiek laat Donar niet in de steek
Het publiek laat Donar niet in de steek

In een onregelmatig speelschema is het opdoen van spelritme lastig. Tot nu toe kwam Donar in 2024 pas vijf keer in actie. Dat is gemiddeld eens per twee weken, terwijl de basketbalcompetitie zich normaal gesproken kenmerkt door een intensief speelschema. De volleyballers van Nova Tech Lycurgus bijvoorbeeld speelden in dit jaar al vijftien duels.

Vanaf nu komt het langzaam op gang. De ploeg van coach Andrej Stimac stapt dinsdag in de bus richting Antwerpen om in de Lotto Arena aan te treden tegen Telenet Giants Antwerpen. Zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Spirou Basket uit Charleroi. En dan spelen de Groningers op paasmaandag 1 april thuis tegen Filou Oostende.

Met de nieuwe spelverdeler Nick Tomsick in de gelederen. De speler met Kroatische en Amerikaanse roots maakte tegen Luik direct een prima indruk en zorgde voor nieuwe hoop dat het wellicht toch nog een mooi seizoen kan worden voor Donar. Het eerste seizoen na de doorstart afgelopen zomer kenmerkt zich als wisselvallig met tot op heden weinig sportieve hoogtepunten. En wellicht komt meer spelritme het niveau ook ten goede.

De wedstrijd tegen Antwerpen begint dinsdagavond om 20.00 uur.