Donar roemloos uitgeschakeld in Europa

De basketballers van Donar zijn uitgeschakeld in Europa. In Duitsland ging Donar roemloos met 84-61 ten onder tegen Medi Bayreuth. Om nog kans te maken had minimaal met zeven punten verschil gewonnen moeten worden. Met vier nederlagen is vijf wedstrijden zit een Europees vervolg in de FIBA Europe Cup niet meer in.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

De conclusie is simpel. Donar was duidelijk niet opgewassen tegen Londen Lions en Bayreuth. De mannen van coach Matthew Otten hebben er zeker wel voor gestreden, maar kwamen domweg tekort. Voeg daarbij de afwezigheid van spelmaker Austin Luke plus de blessure van Lotanna Nwogbo wat ook niet meehielp. Het gaf minder wisselmogelijkheden en doet zich nadrukkelijker voelen in wedstrijden waarin de druk groot is.

Nwogbo maakte in Bayreuth weer zijn eerste minuten, nadat hij op 13 oktober in de thuiswedstrijd tegen Londen Lions geblesseerd raakte. In de Oberfrankenhalle werd de toon direct gezet via een 24-11 voorsprong voor de thuisploeg. Bayreuth begon slecht aan de competitie met vier nederlagen in zes wedstrijden, desondanks lukte het Donar niet om overall echt een vuist te maken. In het tweede kwart was het iets beter, waardoor een 44-36 achterstand bij rust nog mogelijkheden leek te bieden.

Niets was minder waar. Veel balverlies en niet slim genoeg spelen leidde de definitieve uitschakeling in. Dat Donar de beter reboundende ploeg was deed daar niets aan af. De 84-61 eindstand was veelzeggend. Henry Caruso was topscorer met 13 punten. De conclusie is dat Donar voor het derde jaar op rij de groepsfase niet overleefd heeft en de blik op de competitie kan. Te beginnen aanstaande zondag in MartiniPlaza tegen BAL uit Weert.