Sport

Donar speelt bekerfinale in MartiniPlaza

De basketballers van Donar spelen zondagmiddag 20 maart de bekerfinale tegen Heroes Den Bosch in hun eigen MartiniPlaza. Dat heeft de loting dinsdagavond uitgewezen. Donar bereikte de finale afgelopen zondag door Aris Leeuwarden over twee duels te kloppen. De Groningers kunnen voor de zevende keer in de historie de beker winnen.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

De ploeg van coach Matthew Otten versloeg Aris in de heenwedstrijd in MartiniPlaza met 91-58. Daar kwam zondag nog een 80-70 overwinning overheen, waardoor de eindstrijd probleemloos bereikt is. Het wordt een weerzien met Erik Braal. De coach was van 2015 tot medio 2020 coach van Donar en is sinds dit seizoen hoofdverantwoordelijk bij tegenstander Den Bosch. De opponent bereikte de finale door ZZ Leiden over twee wedstrijden de baas te zijn. Den Bosch is momenteel koploper in de BNTX-League.

Donar won in 2018 onder leiding van Braal voor de laatste keer de beker. In het seizoen 2019-2020 bereikte de Groninger basketbaltrots de finale ook, maar vanwege corona kwam het nooit tot een finale tegen Aris. Tegenstander Den Bosch won de beker zeven keer. Donar vervolgt de competitie woensdagavond in MartiniPlaza met een thuiswedstrijd tegen Aris.