Sport

Donar terug bij af: verlies in Zwolle

De basketballers van MPC/Donar hebben woensdagavond een slechte reeks in stijl afgesloten. Tegen nummer voorlaatst Landstede The Hammers uit Zwolle werd met 85-84 verloren.


Leestijd: 1 minuut

Donar nam een vlotte 1-7 voorsprong, maar verspeelde die in het eerste kwart (21-19). In de tweede tien minuten liepen de Zwollenaren weg bij Donar. Bij rust was het gat aangegroeid tot 49-36. De Groningers plaatsten een run van 2-17 en namen de leiding. Vanaf dat moment gingen de ploegen ruwweg gelijk op, getuigen tussenstanden van 65 gelijk en 75 gelijk. Weer een run van Donar leek de ploeg in veilige haven te hebben gebracht (77-84), maar Zwolle kwam met de acht laatste punten van de wedstrijd wonderbaarlijk genoeg nog voorbij. Bij een 83-84 miste Waterman een allesbeslissende lay-up voor Donar.

Zwolle won voor het eerst na zeven verliespartijen op rij. Voor Donar is de ellende nog niet ten einde. Van de laatste zes competitiewedstrijden werd precies één gewonnen. Tegen Zwolle gaven met name de Kroaten Kalpic en Gulin ‘niet thuis’. Aanstaande maandag speelt Donar in de halve finale op de NBB-beker een thuiswedstrijd. Wellicht is de tegenstander dan opnieuw Zwolle, dat daarvoor dan eerst nog zal moeten afrekenen met Image Center.

Topscorers Donar: Randolph (24+17 rebounds), Watkins (21+10 rebounds), Vorenhout (10); Waterman gaf 8 assists.