Sport

Donar trekt extra speler aan voor meer slagkracht in BNXT-League

Donar heeft voor de resterende periode van dit seizoen de 27-jarige Amerikaan Steph Branch vastgelegd. Het aantrekken van Branch heeft mede te maken met de blessures waar Donar momenteel mee te maken heeft, terwijl de club zich de komende tijd wel maximaal inzetten om Europees basketbal voor komend seizoen proberen veilig te stellen.


Leestijd: 1 minuut

Donar trekt extra speler aan voor meer slagkracht in BNXT-League
Donar trekt extra speler aan voor meer slagkracht in BNXT-League

Branch komt over van Urunday Universitario in Uruguay en stond daarvoor onder contract bij Ironi Nahariya in Israel. Dankzij een bijdrage van een aantal sponsoren is het aantrekken van een extra speler mogelijk. De 1.96 meter lange speler kwam na zijn opleiding op de University of West Georgia bij de G-league terecht, waar hij twee jaar speelde. In 2019 werd hij gecontracteerd bij Ura Basket (Finland). Aan het eind van dat jaar stapte hij over naar Telenet Antwerp Giants in België, waarmee hij onder meer Champions League ervaring opdeed.

Technisch directeur Drago Pasalic over de nieuwe speler. 'Met Branch vullen we dit seizoen het laatste stukje van de puzzel in. Mede door de blessure van Olaf Schaftenaar willen we een versterking toevoegen waardoor we de komende wedstrijden strijdbaarder zijn.' Het is nog niet duidelijk vanaf wel moment Branch inzetbaar is. Daarvoor is een werkvergunning nodig. Komende zaterdag speelt Donar de eerste thuiswedstrijd in de BNXT-League in MartiniPlaza tegen Hubo Limburg United.

Branch is de tweede nieuwe speler in korte tijd. Vorige week kwam de Nigeriaans-Italiaanse center Peter Olisemeka aangetrokken als vervanger van de tegenvallende Ronalds Zakis. (Foto: www.donar.nl)