Sport

Donar vanavond uit in Letland gebrand op winst

Basketballiefhebbers uit Groningen en omgeving zitten, als ze al niet in Letland zijn, vanavond aan de buis of aan een internetscherm gekluisterd. Donar speelt dan de tweede wedstrijd van de ENBL-league. Valmiera Glass Via uit Letland is daar dan de tegenstander. Aanvang van deze wedstrijd is 18:00 uur Nederlandse tijd.  


Leestijd: 1 minuut

Donar is het seizoen minder succesvol begonnen. Afgelopen zaterdag werd er verloren in en tegen Aalst. Hoewel het de hele wedstrijd dicht bij elkaar lag werd er na een spannende slotfase verloren. Toch zat er weer meer lijn in het spel van de Groningse mannen. Het scheelde ook dat David Gabrovsek weer minuten kon maken na enige tijd uit de roulatie te zijn geweest. Donar hoopt nu dat er in Letland weer een stap gemaakt worden.

Valmiera Glass Vidzemes Augstskola, zoals de ploeg uit Letland volledig heet, speelt in de Lets-Estonische Basketbal League. Net als Donar is de club oorspronkelijk een studentenclub (opgericht in 2009) van de Vidzeme Universiteit.
In de eigen competitie heeft de ploeg nu twee van de drie wedstrijden gewonnen en draait het bovenin mee. Afgelopen weekend verloor het met 68-61 van VEF Riga.

In de ENBL heeft Valmiera al twee wedstrijden gespeeld, die beide gewonnen werden. De ploeg staat in de poule van Donar dan ook bovenaan. Op 17 september won Valmiera met 93-69 van Spisski Rytieri (uit Hongarije) en op 25 september met 104-89 van BC Spartak Pleven (uit Bulgarije).

Misschien wel de gevaarlijkste speler van Valmiera is Verners Kohs. In de ENBL speelde hij alleen tegen Spisski Rytieri en scoorde 21 punten (3 op 3 driepunters, 10 op 10 vrije worpen), had 3 rebounds en 4 assists.

Zaterdag

Aanstaande zaterdag kunnen de basketballiefebbers DONAR thuis bekijken. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Prismaworx BAL op het programma.

Bron, meer informatie en karten: Donar.nl