Sport

Donar verliest slijtageslag in Nijmegen

De basketballers van MPC/Donar hebben zaterdagmiddag een 107-102 nederlaag geleden in Nijmegen. De wedstrijd duurde ruim 150 minuten.


Leestijd: 1 minuut

De Groningers traden aan zonder Zoran Kalpic. De Kroaat keerde vrijdag terug naar zijn geboorteland, vanwege het plotselinge overlijden van zijn vader. Zelfs zonder Kalpic heeft Donar een op papier betere ploeg dan Eiffel Towers uit Nijmegen. Uiteindelijk brak het ontbreken van de driepuntspecialist Donar toch op.

Met nog drie minuten op de klok had Donar een voorsprong van 15 punten. Niets aan de hand, normaal gesproken zijn die laatste minuten simpel uit te spelen. Beide ploegen waren echter zwaar in foutenlast geraakt, waardoor het aan kwam op de kunsten van de reserves.

Met nog 5 seconden op de klok maakte Vorenhout een denkfout. In plaats van zijn vrije worp bij de stand 79-80 raak te schieten had hij door opzettelijk te missen de klok meteen weer kunnen laten lopen en de seconden zien wegtikken in de strijd om de bal. Hij gooide echter raak en gaf Nijmegen de ultieme kans om de score gelijk te trekken.

Ex-Donar speler Faydherbe liet de 81-81 binnen vallen. In de eerste verlenging kwam Donar uiteindelijk nog knap terug tot 90-90, in de eropvolgende vijf minuten verspeelde Donar een 98-102 voorsprong en liep Nijmegen met de laatste negen punten uit tot 107-102.

Bij de laatste zoemer van de wedstrijd stonden bij beide ploegen alle bankspelers in het veld. Negen spelers hadden vijf fouten achter hun naam gekregen. Topscorers waren Waterman (26) en Vorenhout (16). Watkins kwam in 50 minuten tot een in Nederland uitzonderlijke ’triple double’: 15 punten, 15 rebounds en 10 assists.

Donar dat nu weer vierde staat in Eredivisiepoule 2 hervat de competitie op 8 maart met een uitwedstrijd tegen Den Bosch.