Sport

Donar weet Europees bijna waar ze aan toe zijn

De Europese loting van de strijd om de FIBA Europe Cup heeft uitgewezen dat Donar in Groep F terecht is gekomen. Nog niet alle tegenstanders zijn bekend. Dat heeft te maken met het feit dat winnende of verliezende teams uit voorrondes nu nog niet bekend zijn. De eerste wedstrijd is in ieder geval op 12 oktober.


Leestijd: 1 minuut

Door de ingewikkelde loting is het nu nog wat onoverzichtelijk, maar het totale scala aan mogelijke tegenstanders is wel bekend. Happy Casa Brindisi uit Italië is de enige naam die vast staat. Daar komt de winnaar van kwalificatie Poule B bij. Dat is de winnaar van Kapfenberg Bulls (Oos)/Sigal Prishtina (Kos)/BC Kalev/Cramo (Est)/ SCMU Craiova (Roe)/ KK Cedevita Junior (Kro)/ BC CBET Jonava (Lit).

De vierde ploeg in Groep F is de verliezer van de confrontatie tussen Brose Bamberg (Ger) en de winnaar van het duel tussen Norrköping Dolphins (Zwe)/Budivelnyk (Oek).  Technisch directeur Drago Pasalic voorziet een boeiende groep. 'We moeten nog zien onze onze groep er precies uit gaat zien na de kwalificaties, maar ik denk dat we een uitdagende groep hebben. Met kwaliteitsteams, waarbij we wedstrijden van hoog niveau mogen verwachten. En uiteindelijk is dát wat we onze fans willen bieden.'

De eerste poulefase loopt tot en met 30 november.