Sport

Door corona geplaagd Lycurgus bekert wel verder

Amysoft Lycurgus heeft zich donderdagavond ten koste van MKB Accountants VCV geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. In Veenendaal waren de setstanden tegen de topdivisionist 25-22, 25-11 en 25-19. De manier waarop gewonnen werd was niet groots, maar dat had alles te maken met veel coronabesmettingen de afgelopen week.


Leestijd: 1 minuut

Door corona geplaagd Lycurgus bekert wel verder
Door corona geplaagd Lycurgus bekert wel verder

Na de competitiewedstrijd tegen Sliedrecht Sport drong het coronaspook massaal binnen bij de selectie. Het grootste deel van de spelers is uiteindelijk positief geweest. Er werd zes dagen niet getraind en sommige spelers hebben zelfs acht dagen verplicht niets kunnen doen. De technische staf begon maandag met drie spelers en woensdag waren er twaalf van de partij.

De malaise was reden om de aan het eind van vorig seizoen gestopte Hossein Ghanbari te benaderen om als back-up te fungeren. De middenman trainde vanaf maandag mee en stapte donderdagmiddag in de bus. Feit was dat van uitstel geen sprake kon zijn. De bekerregels zijn dusdanig aangepast dat afzeggen automatisch uitschakeling betekend zou hebben voor de regerend bekerwinnaar.

Behoudens het prille begin van de wedstrijd stond Amysoft Lycurgus steeds aan de goede kant van de score en kwam nooit in de problemen. Daarvoor was het krachtsverschil met de thuisploeg wel veel te groot. Nadat Jesper Schut 24-19 in de derde set op het scorebord toverde, maakte Maarten Bartels het vervolgens direct af en was het in ruim een uur klaar.

Coach Arjan Taaij keek vooral naar de zege. 'We hebben gewonnen. Dat is het enige wat telt. Ik had vooraf geen enkele verwachtingen. Als je als team zes dagen niet traint dan zie je dat op de vloer terug. Je zag dat de jongens het zwaar hadden niet fit zijn en geen energie over hadden.'  Over een maand, op 22, 23 of 24 februari, is Draisma Dynamo heren 2 in Apeldoorn de tegenstander in de kwartfinale.