Sport

Drankje en gehaktbal voor supporters ADO Den Haag in Groningen

De supporters van ADO Den Haag die aankomende vrijdag afreizen naar Groningen worden begroet met een gehaktbal en een consumptiemunt voor een drankje naar keuze voorafgaand aan de wedstrijd. Het gastvrije ontvangst is onderdeel van een initiatief van beide supportersverenigingen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | ADO Den Haag
Foto | ADO Den Haag

Aan de start van het seizoen 2019-2020 besloten de supportersverenigingen van FC Groningen en ADO Den Haag dat zij een voorbeeld wilden zijn op het gebied van gastvrijheid. “Ze benaderden hun clubs met het verzoek om 100 kaarten aan elkaar beschikbaar te stellen zonder kosten in rekening te brengen en de besparingen hiervan ten goede te laten komen aan de Supportersvereniging (SV),” zo valt te lezen op de website van ADO Den Haag. “Met dit geld kon de SV de uitsupporters van de tegenpartij trakteren op iets lekkers.”

In december 2019 werd direct de daad bij het woord gevoegd: Groningse supporters werden in Den Haag ontvangen met warme chocolademelk en een broodje worst. Maar het warme ontvangst in Groningen bleef uit. De coronacrisis gooide roet in het eten en vervolgens werd het duel tussen de Groningse en Haagse ploegen een aantal jaar niet gespeeld. Daar komt aankomende vrijdag verandering in, wanneer Groningen en ADO tegenover elkaar staan in de Keuken Kampioen Divisie.