Eenvoudige en overtuigende zege FC Groningen op ADO; 3-0

FC Groningen heeft de hoge positie op de ranglijst dinsdagavond met verve waargemaakt. In de eigen Euroborg werd nummer zestien ADO Den Haag simpel met 3-0 aan de kant gezet. Halverwege was het al 2-0. Door de zege heeft de FC de zesde plaats in de Eredivisie verstevigd. Groningen heeft nu 34 punten uit 19 duels.

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

Het absolute hoogtepunt was de openingstreffer van Ramon Pascal Lundqvist. De Zweed speelt lang niet altijd, omdat de technische staf ontevreden was over zijn presteren, maar eiste in de achttiende minuut alle eer op. Een vrije trap vanaf de linkerkant krulde over doelman Koopmans heen zo in de rechter bovenhoek; 1-0. Kort voor rust werd de wedstrijd beslist. Gabriel Gudmundsson kwam goed door over links en zijn voorzet knikte Jorgen Strand Larsen van dichtbij binnen; 2-0.

Het achtste doelpunt alweer van de Noor. Van een echte wedstrijd was nooit sprake. Daarvoor was het krachtsverschil veel te groot. Ondanks dat trainer Danny Buijs de nodige problemen had om elf fitte spelers op het veld te krijgen. De vele wedstrijden in korte tijd eisen hun tol. Zeker omdat de selectie van FC Groningen niet al te breed is. Zo moesten onder andere Matusiwa en El Messaoudi passen.

Na een kleine zeventig minuten kon nog één keer gejuicht worden. Een onderschepte aanval van de gasten leidde tot balbezit voor Alessio da Cruz. De aanvaller aarzelde niet en haalde vanaf de rand van het zestienmetergebied uit en schoot in de korte hoek raak; 3-0. De Trots van het Noorden kreeg kansen op meer, maar de royale zege was ook in deze cijfers overtuigend.

Komende zaterdag wacht om 16.30 uur de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.