Eerste klap daalder waard voor Flames

De grote zege doet vermoeden dat Flames goed speelde, maar dat was zeker in het begin van de wedstrijd niet zo. De ploeg van coach Marco van den Berg begon aarzelend en was zeker niet scherp. Verder zou gedurende de wedstrijd blijken dat de gasten uit Brabant mentaal niet klaar waren voor het eerste duel in de finale. Ze overlegden slechte schotpercentages en konden zelfs een minder goed draaiende thuisploeg geen moment bedreigen. De zege kreeg in het tweede kwart al vorm. Na 16-12 aan het einde van de eerste tien minuten liep Flames makkelijk weg naar 41-23 bij rust. Onder leiding van een uitblinkende Tim Blue werd het verschil na de pauze steeds groter.

De ruim 4000 toeschouwers zagen dat de favoriet voor de titel na drie minuten in het derde kwart de voorsprong voor het eerst boven de twintig punten tilden. Daarmee was in eerste finale duel van  spanning geen enkele sprake. Bergen op Zoom bleef slecht schieten en Flames gooide de ballen er makkelijk in. De schotpercentages waren hoger dan in de hele halve finale serie tegen Leiden. Ruim 40 procent van de driepuntspogingen troffen doel. Gevolg was dat zelfs een verschil van dertig punten in beeld kwam. Drie minuten voor tijd bracht Jason Dourisseau de stand met een driepunter op 85-55. Het werd uiteindelijk 89-65.

Vermoedelijk was wedstrijd één echter niet maatgevend voor de rest van de serie. Dat zal dinsdag in sporthal Boulevard in Bergen op Zoom blijken. Wint Flames wederom dan zou de Grote Markt komend weekend al wel vol kunnen lopen om het kampioenschap te vieren. Tim Blue was topschutter met 23 punten. Steve Ross scoorde 17 punten. Jason Ellis was met 7 stuks de beste rebounder.