Sport

Eindelijk valt er weer iets te juichen voor FC Groningen

Het voelde misschien wel wat onwennig, maar er viel weer wat te juichen in de Euroborg. Na onrustige weken en zeven nederlagen op rij pakte FC Groningen een punt tegen nummer vijf FC Twente. In een wedstrijd waarin de FC met veel strijd en energie speelde. En nieuwe aanwinsten een positieve indruk achterlieten. De 1-1 geeft nieuwe hoop. Groningen is geen hekkensluiter meer.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

In de wetenschap dat de concurrenten FC Volendam en FC Emmen onderin al een punt hadden gepakt keek menigeen ongetwijfeld met angst en beven richting de ontmoeting tegen FC Twente. Op voorhand een duel, gezien de resultaten dit seizoen, om te verliezen. Binnen vijf minuten was het ook al raak voor de gasten, maar daarna ontbolsterde het vernieuwde FC Groningen volledig. De vonken spatten er ouderwets vanaf.

Groningen werd de bovenliggende partij en kreeg diverse goede mogelijkheden. De kansen waren ook talrijker voor de thuisclub dan voor de ploeg van trainer Ron Jans. Er ontstond een vechtwedstrijd met veel tempo. Daardoor kon Twente hun voetballende kwaliteiten onvoldoende kwijt. Bij Groningen vielen de nieuwelingen Johan Hove en Elvis Manu op. Manu is de laatste aanwinst van de inmiddels vertrokken technisch directeur Mark-Jan Fledderus. Manu rende en draafde onophoudelijk en zorgde voor veel dreiging.

De gelijkmaker was dan ook niet meer dan logisch en dik verdiend. En het was ook nog eens een hele fraaie. Hove chipte de bal in het strafschopgebied naar nieuweling en invaller Oliver Antman. De Fin liet de bal een keer stuiten en joeg de bal ineens langs de uitblinkende Lars Unnerstal. De doelman voorkwam een aantal zekere treffers. Na de gelijkmaker ging FC Groningen voor meer. Ondersteund door ruim 20.000 fans, die eindelijk weer reden hadden om het applaus te laten klateren.

Het bleef bij 1-1. Een onverwacht resultaat, maar ook broodnodig. FC Groningen deed de laatste plaats over aan SC Cambuur en heeft de komende veertien wedstrijden nog een gat van vier punten te dichten naar een veilige plek op de ranglijst. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. Daarna volgen twee thuisduels tegen FC Emmen en Excelsior. Twee cruciale duels van de waarheid. De 1-1 geeft houvast om met enig vertrouwen verder te gaan.