En dat is zes voor Flames

GasTerra Flames heeft donderdagavond ook de zesde wedstrijd in de basketbaleredivisie gewonnen. Medekoploper World Class Aviation Academy Giants uit Bergen op Zoom werd in Brabant ternauwernood met 71-69 verslagen. Bij rust stond Flames al met 32-26 voor. De ploeg van coach Marco van den Berg is nu alleen koploper met de volle winst uit zes wedstrijden.

In de eerste twee kwarten was van krachtverschil geen sprake. De wedstrijd ging gelijk op. zo stond het na de eerste tien minuten 15-15 en bedroeg het maximale verschil drie punten. In het tweede kwart stond Giants met nog ruim twee minuten te gaan met 26-25 voor, maar zeven punten op rij via onder meer een driepunter van Steve Ross en een benutte lay-up van Aron Royé ging Flames toch met een voorsprong van zes punten de rust in; 26-32. In het tweede deel van het derde kwart lag het initiatief bij de thuisploeg en daardoor nam Giants een voorsprong van maximaal zes punten aan het eind; 51-45.

In de laatste tien minuten werd deze achterstand vrij snel weer geneutraliseerd en omgezet in een voorsprong. Een 53-47 achterstand werd middels elf punten op rij omgebogen in een 58-53 voorsprong. Hiermee leek Flames het initiatief terug te hebben, maar het gat bleek niet definitief geslagen. Giants kwam terug, waardoor de slotfase zeer spannend was, maar de Groningers trokken uiteindelijk net aan het langste eind. Tim Blue was topscorer met 15 punten en 7 rebounds. Darian Townes produceerde 13 punten. De Amerikaanse center pakte 6 rebounds. Komende zaterdag is ABC Amsterdam in Martiniplaza de volgende tegenstander voor Flames.