Sport

Fans laten FC Groningen nog niet in de steek

Het feit dat FC Groningen aan één van de moeilijkste fases in de geschiedenis van de club bezig is deert de fans nog niet. Voor de komende uitwedstrijden komende zondag tegen sc Heerenveen en 29 januari tegen promovendus FC Volendam zijn de uitvakken al helemaal uitverkocht.


Leestijd: 1 minuut

Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen
Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen

Aanstaande zondag wordt het geplaagde Groningen gesteund door 450 fans. Het uitvak zal bomvol zitten. Vorig seizoen gebeurde er na afloop van de derby buiten het stadion van alles en was het onrustig. dat heeft voor het aantal fans komende zondag geen gevolgen. Het slechte presteren heeft qua fans die de club achterna reizen dus vooralsnog geen gevolgen. Ook voor de uitwedstrijd in Volendam is voor het bezoekersvak met plek voor 400 fans geen ticket meer beschikbaar.

Tussendoor speelt de ploeg van trainer Dennis van der Ree op donderdag 26 januari thuis tegen SC Cambuur. Voor deze wedstrijd zijn diverse tribunes al uitverkocht. Het blijkt maar weer eens dat de supporters hun club door dik en dun blijven steunen. FC Groningen begint komend weekend aan een belangrijke serie wedstrijden waarin de Trots van het Noorden bijna alleen maar topploegen treft of andere degradatiekandidaten.

Heerenveen uit, Cambuur thuis, FC Volendam uit, FC Twente thuis, PSV uit, FC Emmen thuis en Excelsior thuis. Na deze reeks zal beduidend meer duidelijk zijn wat de horizon van dit seizoen verder is voor FC Groningen.