Sport

FC Groningen begint aan serie van de waarheid

Na de dramatische seizoenstart is de prestatiedruk bij FC Groningen al maanden hoog. De druk gaat nog verder toenemen, omdat vanaf nu veelal clubs uit het linkerrijtje de tegenstander zijn en FC Groningen weinig steken kan laten vallen om de kansen op directe promotie levend te houden.


Leestijd: 2 minuten

FC Groningen speelde zaterdag in een volle Euroborg
FC Groningen speelde zaterdag in een volle Euroborg

De Graafschap is de eerste horde die in de Euroborg genomen moet worden. De nummer zes heeft twee punten minder dan FC Groningen en de FC heeft een wedstrijd minder gespeeld. Op paasmaandag haalt de ploeg van trainer Dick Lukkien de wedstrijd op de Oude Meerdijk tegen FC Emmen in. De Superboeren verloren afgelopen maandag thuis verrassend van Jong Ajax en mede daardoor zullen de gasten gebrand zijn op een goed resultaat.

FC Groningen won maandagavond in de slotseconde de uitwedstrijd bij Jong PSV met 3-2. De vierde wedstrijd in twaalf dagen. Intensief en dan is het zaak om goed aan het herstel te werken. De selectie is zo goed als fit en Wouter Prins keert terug in de wedstrijdselectie. De linksback debuteerde in oktober in de uitwedstrijd in het betaalde voetbal.

Het drukke programma heeft zeker aandacht bij Lukkien zo vertelt hij op de site van de club. ‘Naast lichamelijk fit zijn, is het ook belangrijk dat de mindset goed is. We benoemen steeds ons doel en dat is strijden om de bovenste plekken. Dan is er geen tijd om moe te zijn. We gaan nog één keer de accu volledig opladen. Daarna is er met de interlandperiode de mogelijkheid om even wat gas terug te nemen om ons vervolgens klaar te maken voor de eindspurt van het seizoen.’

Na De Graafschap volgt een interlandperiode, waarna de cruciale uitwedstrijd tegen nummer drie ADO Den Haag op 29 maart op het programma staat. Daarna volgen onder meer NAC Breda thuis, VVV Venlo uit, sc Cambuur thuis, Willem II uit op 29 april en op vrijdag 10 mei komt de huidige nummer twee Roda JC als laatste tegenstander van het seizoen op bezoek in Groningen.

De wedstrijd FC Groningen tegen De Graafschap is in het verleden pas drie keer gespeeld in de Eerste Divisie. In 1978 eindigde het twee keer in 1-1 en 44 jaar geleden op 9 maart 1980 won Groningen met 1-0 door een doelpunt van niemand minder dan Peter Houtman. Vrijdagavond is de aftrap in de Euroborg om 20.00 uur.