Sport

FC Groningen begint oefencampagne in Norg

In aanloop op het nieuwe seizoen oefent FC Groningen diverse keren in de regio. De promovendus die terugkeert in de Eredivisie start de trainingen op 29 juni. De eerste oefenwedstrijd is woensdagavond 3 juli in Norg tegen GOMOS.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg net na de promotie op 12 mei
De Euroborg net na de promotie op 12 mei

De eerste groepstraining van 2024/2025 is op zaterdag 29 juni zoals te doen gebruikelijk openbaar en op Sportpark Corpus den Hoorn gratis te bezoeken voor supporters. De training begint om 14.00 uur met de presentatie van de selectie, waarna trainer Dick Lukkien en zijn technische staf de vernieuwde selectie voor het eerst onder handen neemt.

Na de eerste balomwentelingen in Norg trekt Groningen op zaterdag 6 juli naar Blijham waar de plaatselijke voetbaltrots ASVB de gastheer is. Vervolgens belegt FC Groningen een trainingskamp in het Overijsselse Delden. Ergens in die week speelt de FC een besloten oefenduel tegen het Belgische FC Dender, net als FC Groningen gepromoveerd naar het hoogste niveau.

Ter afsluiting van het trainingskamp wacht op zaterdag 13 juli het Duitse Rot Weiss Erfurt als opponent. Onder voorbehoud van de benodigde vergunningen is om 15.00 uur de aftrap bij VEV ’67 op Sportpark Oostindie in Leek. Het oefenduel met FC Emmen in Rolde tijdens de voorbereidingsperiode is bijna traditie te noemen. Deze testwedstrijd van 2x 60 minuten op Sportpark Boerbos van Rolder Boys staat dit jaar gepland op zaterdag 20 juli, aftrap 14.30 uur.

Het voornemen is om in de week de competitiestart op zaterdag 3 augustus in de eigen Euroborg te spelen tegen Heracles Almelo. Aanvang 15.00 uur. De kaartverkoop voor de oefenduels verloopt online via de website van FC Groningen.