FC Groningen blij met minimale bekerzege

Opluchting bij FC Groningen na het bereiken van de volgende bekerronde. In Rijnsburg versloeg de FC tweede divisionist Rijnsburgse Boys met 1-0. Marvin Peersman was een kleine twintig minuten voor tijd de matchwinner.

FC Groningen speelt zondag thuis tegen FC Dordrecht

Na vijf wedstrijden zonder overwinning smachtte FC Groningen naar een succesje in de strijd om de KNVB-beker. Dat lukte op een moeilijk bespeelbaar veld en met assistent-trainer Marcel Groninger als eindverantwoordelijke. Eerste man Dick Lukkien was met kaakproblemen niet in staat om de coaching te verzorgen.

Het creëren van kansen, wat al langere tijd een probleem is, ging ook in Rijnsburg niet vanzelf. Hardwerkend sprokkelde FC Groningen een paar mogelijkheden bij elkaar, maar van honderdprocent kansen was zeker geen sprake. De thuisploeg liet zich af en toe ook gelden, maar doelman Hidde Jurjus gaf geen krimp en stond op zijn post.

In de wetenschap dat op een aantal andere velden amateurs profploegen uitschakelden ging Groningen na de pauze op jacht naar de winst. Het duurde tot de 71e minuut. Toen was Peersman het meest attent bij een hoekschop van Wouter Prins. De Belgische verdediger kopte binnen. De treffer kwam een beetje uit de lucht vallen, want het was zeker niet zo dat de FC de thuisploeg op de rug had liggen.

In het laatste kwartier lukte het FC Groningen vrij goed om Rijnsburgse Boys van het doel te houden. Al was nog sprake van een klein slotoffensief. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martens was de opluchting groot. Weer kunnen voelen hoe het is om te winnen. Overtuigend was het zeker niet, maar je moet ergens de draad weer oppakken. De club in nood gaat in de koker voor de volgende ronde en dat is het enige wat telt.

Nu zien wat het effect op het vervolg in de Keuken Kampioen Divisie is. Te beginnen aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.