Sport

FC Groningen blijft aan de winnende hand in oefencampagne

De aanloop naar het nieuwe seizoen blijft voor FC Groningen qua uitslagen voorlopig een goed nieuwsshow. Het trainingskamp in Epe sloot de FC af met een 5-2 zege op het Belgische KMSK Deinze. Een smet was het wegsturen van Tomáš Suslov.


Leestijd: 1 minuut

Trainer Dick Lukkien van FC Groningen
Trainer Dick Lukkien van FC Groningen

De Slowaakse middenvelder is vanwege disciplinaire redenen vroegtijdig naar Groningen gestuurd. Dinsdag volgt een gesprek en moet duidelijk worden welke kant het op gaat. Suslov maakt er geen geheim van graag weg te willen en hij voelt er weinig voor om minimaal een jaar op het tweede niveau in Groningen te moeten spelen, de club die hem opleidde.

De technische staf onder leiding van trainer Dick Lukkien zien wel een rol weggelegd voor Suslov. Zijn afwezigheid was niet van invloed op de prima oefenzege tegen Deinze. In een wedstrijd van twee keer een uur zette FC Groningen de tegenstander op het hoofdveld van SV Wissel in Epe met 5-2 op zij. Eerder in de week zette Groningen Go Ahead Eagles met 3-1 aan de kant.

Na een 2-2 ruststand drukte FC Groningen met drie treffers door en kon het einde van het trainingskamp op een positieve manier inluiden. De doelpunten kwamen op naam van Kevin van Veen, Thijmen Blokzijl, Joël van Kaam, Thom van Bergen en Romano Postema. In totaal kregen 23 spelers speeltijd.

De voorbereiding gaat deze week verder met een uitstapje naar Schotland. Vrijdag is Hibernian FC de tegenstander. Hibernian is een subtopper in de hoogste competitie en daarmee een serieuze testcase. (Foto: website FC Groningen)