FC Groningen blijft opnieuw zonder zege

En weer slaagde FC Groningen er niet in om te winnen. De thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht eindigde in 2-2. Inmiddels de zesde competitiewedstrijd zonder zege. Groningen blijft dertiende met vijftien punten uit dertien duels.

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

De ploeg van trainer Dick Lukkien werkte zich weer een slag in de rondte en legde veel energie in de wedstrijd. Op basis daarvan had Groningen meer verdiend dan de puntendeling die na ruim negentig minuten nu op het scorebord stond. Aan de twee doelpunten van de thuisploeg gingen hoekschoppen vooraf. Scoren uit standaardsituaties lukt de laatste tijd heel aardig.

Dit in tegenstelling tot het voetballend uitspelen van kansen. Dat blijft moeizaam. Vaak ontbreekt het aan de eindpass of is de assist op een kans net te onzuiver. Tegen Dordrecht lukte het wel om de nodige kansen te krijgen. Een positief gegeven ten opzichte van de afgelopen duel. Op basis van de recente resultaten was Dordrecht de favoriet. De schapenkoppen waren al tien duels ongeslagen en de best scorende ploeg van de Keuken Kampioen Divisie.

Dat bleek ook wel. Fouten van FC Groningen straften ze genadeloos af. In de negende minuut was het al raak. Doelman Jurjus keerde in eerste instantie een goed schot, maar tikte de bal precies voor de voeten van René Kriwak. De Oostenrijker kende van dichtbij geen probleem. Deze tik was een minuut later weggepoetst toen de keihard werkende Romano Postema de gelijkmaker binnen kopte.

Met veel energie leveren gloorde twintig minuten voor tijd de winst toen Marvin Peersman de 2-1 koppend noteerde, maar het bleek onvoldoende. Dertien minuten voor tijd konden de gasten te gemakkelijk een aanval opzetten. Jari Schuurman zei dankjewel. Zo eindigde het in 2-2 na weer een roerige week in de Euroborg met algemeen directeur Wouter Gudde die zijn vertrek aankondigde en de per direct opgestapte RvC-voorzitter Erik Mulder en lid Berend Rubingh.

Komende zondag wacht het uitduel tegen koploper Roda JC. Een nieuwe kans om de reeks zonder overwinningen te doorbreken.