Sport

FC Groningen blijft zesde ondanks kansloze nederlaag tegen Vitesse

Gewogen en te licht bevonden dat was de conclusie na de 1-0 nederlaag van FC Groningen in Arnhem tegen nummer twee Vitesse. De FC had heel weinig in te brengen en mocht blij zijn dat het bij 1-0 bleef. Door de verrassende nederlaag van FC Twente blijft FC Groningen wel zesde in de Eredivisie.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen blijft zesde ondanks kansloze nederlaag tegen Vitesse
FC Groningen blijft zesde ondanks kansloze nederlaag tegen Vitesse

Vooral omdat de groenwitten op het middenveld heel weinig te vertellen hadden was Vitesse in de eigen Gelredome heer en meester. Het kostte de thuisploeg wel moeite om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Een fraai schot van afstand van Bazoer via de onderkant van de lat bracht na ruim een half uur spelen uiteindelijk de beslissing.

Doordat het steeds 1-0 bleef ging Sergio Padt in de extra tijd mee naar voren en de doelman kon zijn hoofd tegen een vrije trap zetten. Zijn inzet ging naar de verre hoek, maar was te zacht om echt gevaarlijk te worden. Dat dit aanvallend het meest memorabele moment was, was veelzeggend en zeker geen schande. Vitesse is volop in de titelrace en één van de beste ploegen in de Eredivisie.

De positie op de ranglijst blijft vooralsnog in tact. Met 31 punten uit 18 wedstrijden staat voorlopig alleen Twente op schootsafstand. Het verschil bleef drie punten in het voordeel van de Trots van het Noorden, omdat de Tukkers op eigen veld met 1-0 verloren van VVV Venlo. Komende dinsdagavond kan de ploeg van trainer Danny Buijs al revanche nemen. Om 21.00 uur wordt afgetrapt tegen laagvlieger ADO Den Haag.