Sport

FC Groningen boekt winst dankzij transfers en fans

FC Groningen heeft het boekjaar 2019/2020 afgesloten met een winst van 2,9 miljoen euro. Dat is een veel beter resultaat dan een half jaar geleden verwacht mocht worden. Toen luidde de directie de noodklok. Door de coronacrisis dreigde een tekort van een kleine 2,4 miljoen euro. Er kwam een enorme beweging onder de naam 'Laat ons weer eens juichen' op gang met onder meer het aantrekken van Arjen Robben.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen boekt winst dankzij transfers en fans
FC Groningen boekt winst dankzij transfers en fans

De schade bleef uiteindelijk beperkt tot 250.000 euro. De FC ontsloeg elf mensen om de eigen exploitatie te verruimen. Wel was er een tekort op de begroting van bijna twee miljoen. Dat kon aangezuiverd worden vanuit de inkomsten. De verkoop van Ritsu Doan, Kaj Sierhuis en Samir Memisevic bracht 11,4 miljoen euro in het laatje. De belangrijkste levensader voor een club als FC Groningen. De koop en verkoop van spelers. 

Vanuit de inkomsten is ook een kleine miljoen euro ingezet om een extra buffer voor de coronacrisis aan te leggen. Iedere thuiswedstrijd zonder publiek kost FC Groningen gemiddeld 450.000 euro. Vanuit dat oogpunt is het prettig dat de club het seizoen positief af heeft kunnen sluiten, want bij lang spelen zonder publiek zal van winst zeker geen sprake zijn.

Het totale positieve resultaat is gebruikt om het negatieve eigen vermogen van 600.000 euro naar een positief vermogen van 2,3 miljoen euro.