Sport

FC Groningen contracteert doelman Etienne Vaessen

Vlak voor de eerste training van het nieuwe seizoen komende zaterdag heeft FC Groningen de eerste grote aanwinst gepresenteerd. Doelman Etienne Vaessen tekent een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een extra jaar. De 28-jarige Vaessen komt transfervrij over van RKC Waalwijk.


Leestijd: 2 minuten

Etienne Vaessen de nieuwe doelman van FC Groningen
Etienne Vaessen de nieuwe doelman van FC Groningen

Vaessen werd geboren op 26 juli 1995 in Breda en maakte op 20-jarige leeftijd de overstap vanuit het amateurvoetbal naar RKC Waalwijk. De keeper debuteerde op 12 augustus 2016 in het betaalde voetbal en knokte zich een seizoen later in de basis. In zijn tweede seizoen als basiskracht promoveerde Vaessen met RKC Waalwijk via de play-offs naar de Eredivisie en bleef met de Waalwijkers sindsdien actief op het hoogste niveau.

Vaessen speelde in totaal 210 wedstrijden in de hoofdmacht van RKC waarin hij 44 keer de nul hield. Aan het einde van het afgelopen seizoen debuteerde de doelman als international van Suriname. Hij speelde tot op heden twee interlands voor het land waar zijn opa werd geboren. ‘Ik ben heel blij met deze stap. FC Groningen is een geweldige club met een groot stadion en een mooie achterban. Daar kreeg ik direct een heel goed gevoel bij. Ik zal de komende jaren alles geven voor deze club. Het moet zo snel mogelijk weer een stabiele Eredivisieclub worden met uitzicht op meer en daaraan wil ik een mooie bijdrage leveren.”

De doelman kijkt uit naar zijn avontuur in Groningen en de wedstrijden in de Euroborg. De Brabander maakt de eerste transfer uit zijn loopbaan. ‘Alles is nieuw. Het stadion, de mensen, de omgeving. Ik heb hier bewust voor gekozen om mezelf ook als mens te ontwikkelen. Ik ken de supporters van mijn wedstrijden hier met RKC en van wedstrijden op televisie. Ze maken heel veel lawaai en staan in voor- en tegenspoed achter de ploeg. Ik kijk uit naar het moment om hier op het veld te staan in het shirt van FC Groningen.’

Vaessen moet de concurrentiestrijd aangaan met Hidde Jurjus die sinds oktober vorig jaar de eerste doelman was en in die periode uitgroeide tot een steunpilaar van trainer Dick Lukkien. (Foto: website FC Groningen)