FC Groningen dit seizoen nog niet zo dicht bij fel begeerde plek acht

FC Groningen heeft zichzelf een mooie dienst bewezen door een gelijkspel mee te nemen uit De Kuip. In Rotterdam eindigde het tegen nummer drie Feyenoord in 1-1. In de jacht op plek acht deed de FC eveneens goede zaken. De achterstand bedraagt nog maar drie punten. Zo klein was het verschil dit seizoen nog nooit.

Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen

Na de halve bekerfinale afgelopen week is duidelijk dat plek acht aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs om een plekje in de voorronde van de Europese Conference League. De directe concurrenten NEC en SC Cambuur gingen onderuit. In dat kader kwam het puntje tegen Feyenoord prima uit. Met een geschorste trainer Danny Buijs op de tribune speelde FC Groningen een prima wedstrijd.

Het was de eerste keer dat Groningen onder leiding van Buijs een punt pakte tegen de traditionele top drie. Zijn ploeg speelde met bravoure en verraste Feyenoord zeker voor rust nadrukkelijk. Helemaal toen Michael de Leeuw de Trots van het Noorden na ruim twintig minuten op voorsprong schoot. Met dank aan de voorbereiding van Bjorn Meijer.

Pas negentien minuten voor tijd werd het gelijk. Invaller Cyriel Dessers knikte binnen. FC Groningen bleef als een team spelen en knokte voor iedere meter. Het punt na ruim negentig minuten was meer dan verdiend. Komende zaterdag wacht een cruciale wedstrijd. Dan komt nummer negen NEC naar de Euroborg. Bij winst staat FC Groningen sinds lange tijd weer in het linkerrijtje. De weken daarna volgen FC Utrecht uit (20 maart), Ajax thuis (2 april) en sc Heerenveen uit (10 april).