Sport

FC Groningen fans niet welkom in Gladbach

De Duitse autoriteiten hebben FC Groningen laten weten dat supporters van de club niet welkom zijn bij de oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. In het Borussia-Park mogen wel Duitse fans aanwezig zijn, maar in heel Duitsland zijn tot eind augustus geen uitsupporters bij voetbalwedstrijden toegestaan.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden
FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden

Het oefenduel tegen de nummer acht uit de Bundesliga van vorig seizoen staat voor zaterdag 31 juli op de planning. De aftrap is om 15.30 uur. De wedstrijd is als alternatief wel te volgen via een livestream. De hele voorbereiding wordt vanwege de beperkende coronamaatregelen in samenwerking met NDC mediagroep online uitgezonden.

Voor alle supporters die een account hebben via ‘Mijn FC Groningen’ en voor de abonnees van het Dagblad van het Noorden zijn de beelden gratis te zien. Andere belangstellenden betalen hiervoor 1,15 euro per week. Supporters met een ‘Mijn FC Groningen’-account krijgen op de wedstrijddag per e-mail een unieke link toegestuurd om de wedstrijd te kunnen bekijken.

Om in aanmerking te komen voor de link naar de livestream dienen supporters uiterlijk vóór 22.00 uur een dag voor de wedstrijd een account te hebben aangemaakt. FC Groningen vervolgt de oefencampagne komende vrijdag met een duel tegen sc Heerenveen. Plaats van handeling is het veld van Rolder Boys. De aftrap is om 18.00 uur.