Sport

FC Groningen gaat voor tweede zege op rij

Drie dagen na de thuiszege op FC Eindhoven mag FC Groningen alweer aantreden. In Wijdewormer is Jong AZ vanavond vanaf 20.00 uur de tegenstander en Groningen wil niets liever dan er een tweede zege op rij aan vastknopen.


Leestijd: 1 minuut

Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen
Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen

De opluchting was groot toen de ploeg van trainer Dick Lukkien voor het eerst sinds 22 september de drie punten weer eens over de streep trok. Zeven vruchteloze pogingen daarvoor was het niet gelukt om te winnen. Met als gevolg dat de FC is weggezakt in het moeras van de Keuken Kampioen Divisie. Alleen een serie overwinningen kan de vervallen Trots van het Noorden daar weer vandaan krijgen.

FC Groningen staat dertiende met 19 punten uit 15 wedstrijden. Jong AZ staat achtste en heeft gewoon vijf punten meer. Om weer richting het linker rijtje te gaan heeft Groningen een gat van vier punten te overbruggen. De omstandigheden zullen niet optimaal zijn. In guur weer spelen op het winderige trainingscomplex van de Alkmaarders in Wijdewormer.

Feit is dat de technische staf de beschikking heeft over een volledig fitte selectie van 25 spelers. Het is onzeker of spits Kevin van Veen van de partij is. In Schotland is zijn vriendin hoogzwanger en kan ieder moment bevallen. Een aantal spelers zullen in Groningen blijven, omdat maximaal 18 spelers op het wedstrijdformulier mogen staan.

FC Groningen kan in ieder geval de borst natmaken, want Jong AZ is dit seizoen op eigen veld nog ongeslagen. Sterker nog zes thuisduels leverden de volle 18 punten op met de veelzeggende doelcijfers 17-4. De Alkmaarders hebben veel jeugdig talent en zijn actief in de Europese Youth League. Bovendien zijn diverse spelers geblesseerd bij de A-selectie. Dat kan betekenen dat spelers ontbreken, maar wie zal pas kort voor de aftrap duidelijk zijn.

Met na vanavond twee thuiswedstrijden voor de boeg tegen VVV Venlo en Telstar en de wetenschap dat het spel van FC Groningen aan de beterende hand is kan een serie de club echt weer vooruit helpen.