FC Groningen geeft talenten tegen Almere City een kans

Vanwege de komende interlandperiode komt FC Groningen komend weekend niet in actie. In plaats daarvan oefende Groningen in de eigen Euroborg in een besloten duel tegen Almere City en speelde met 1-1 gelijk.

Voor de technische staf een gelegenheid om spelers aan het werk te zien, die wellicht een impuls kunnen geven aan het vierkant draaiende vlaggenschip van de club. FC Groningen is door vier nederlagen in tien duels grijze middenmoter en laat voetballend te weinig zien.

Zo was het goed om te zien dat de vaak geblesseerde Laros Duarte een helft meedeed. Doelman Hidde Jurjus speelde de volledige negentig minuten. Wellicht een signaal voor collega keeper Michael Verrips, die het hele seizoen al de nodige kritiek krijgt vanwege diverse matige wedstrijden. Nick Bakker zou ook speelminuten maken, maar de verdediger haakte kort voor de aftrap af wegens lichte kuitklachten.

Na rust kregen voor het grote publiek onbekende namen als Wouter Prins, Maxim Mariani en Jens Schraven speelminuten. Nadat FC Groningen al na tien minuten op achterstand kwam lukte het om ver in de tweede helft de gelijkmaker op het scorebord te toveren. Linksback Prins kwam goed langs zijn tegenstander en zijn voorzet kwam uiteindelijk voor de voeten van Johan Hove, die met een harde knal succes had.

FC Groningen vervolgt de competitie op vrijdag 20 oktober met een bezoek aan De Graafschap. Vervolgens wachten op maandag 23 oktober FC Emmen thuis en zondag 29 oktober SC Cambuur uit. De week van de waarheid derhalve.