Sport

FC Groningen haalt met Verrips extra doelman

Het is maar de vraag of Peter Leeuwenburgh nog zeker is van zijn plek onder de lat bij FC Groningen. De doelman was in zijn eerste seizoen niet onomstreden en er klonk regelmatig kritiek. De directie heeft voor komend seizoen met Michael Verrips in ieder geval een doelman gehuurd die de concurrentie met Leeuwenburgh wellicht aankan.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen haalt met  Verrips extra doelman
FC Groningen haalt met Verrips extra doelman

De 25-jarige Verrips heeft zo’n honderd officiële wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam staan en inmiddels ook al een heel rijtje clubs waarvoor hij heeft gespeeld. In Nederland verdedigde de keeper het doel van Sparta, MVV, FC Emmen en afgelopen seizoen Fortuna Sittard. Verrips deed tevens ervaring op bij het Belgische KV Mechelen en in Engeland bij Sheffield United. In zijn jeugd keepte de in Velp geboren doelman bij jeugd van FC Twente, Vitesse en PSV.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom FC Groningen Verrips komend seizoen huurt van Fortuna Sittard. 'We kregen de mogelijkheid hem voor komend seizoen te huren, met een koopoptie. Voor ons in deze situatie de ideale constructie. We kunnen Verrips een seizoen lang aan het werk zien. Er zal een open concurrentiestrijd ontstaan voor de positie onder de lat. Verrips is een persoonlijkheid en dat kunnen wij binnen onze huidige selectie goed gebruiken.' (Foto: Twitter FC Groningen)