Sport

FC Groningen hervat de voorbereidingen aanstaande vrijdag

De selectie van FC Groningen gaat zich vanaf vrijdag 2 december voorbereiden op de tweede seizoenshelft. De club gaat van woensdag 14 december tot en met woensdag 21 december op trainingskamp nabij het Spaanse Murcia. Het is de vraag of er een nieuwe hoofdtrainer bij is. De zoektocht hiernaar lijkt moeilijk te verlopen.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Maandag maakte RTV Oost bekend dat PEC Zwolle trainer Dick Schreuder voorlopig in Zwolle blijft en niet naar Groningen komt. Schreuder werd in diverse media nadrukkelijk aan FC Groningen gelinkt. Eerder werd al duidelijk dat de trainer van FC Emmen, Dick Lukken geen haalbare kaart bleek. Het zou kunnen betekenen dat de assistenten Alfons Arts en Dennis van der Ree voorlopig de leiding hebben. Van der Ree is in het bezit van de hoogste trainersdiploma.

In de aanloop naar de hervatting van de competitie op 8 januari is het nog onduidelijk hoeveel oefenduels de FC speelt en tegen wie. Wel is zeker dat de Trots van het Noorden op vrijdag 23 december om 13.00 uur op Sportcomplex Zoudenbalch aftrapt tegen FC Utrecht, In een wedstrijd die twee keer zestig minuten gaat duren.  In Spanje zal de club tijdens het trainingskamp twee oefenwedstrijden spelen.

Deze duels zijn net als de verschillende oefenwedstrijden in Nederland nog niet definitief vastgesteld.