Sport

FC Groningen in spanning na corona-uitbraak

Het coronavirus blijft om zich heen slaan en heeft FC Groningen ook bereikt. Tijdens een testronde zijn vier positieve gevallen vastgesteld. Reserve doelman Jan de Boer, Assistent-trainer Adrie Poldervaart, hoofd performance Wouter Frencken en de clubarts Reinoud Brouwer zijn getroffen. FC Groningen laat weten dat het kwartet geen klachten heeft.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

De vier zitten in quarantaine conform de geldende protocollen. Voor de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen FC Utrecht wordt de hele staf en selectie van de FC nog een keer getest. De uitslag hiervan is naar verwachting zaterdag bekend. Normaal gesproken gaat deze wedstrijd gewoon door, omdat de selectie vooralsnog negatief is en gewoon mag voetballen.

Er zijn meerdere clubs in het betaalde voetbal die na een uitbraak problemen hadden en nog hebben om het virus onder controle te krijgen. In augustus waren daar de eerste twee besmettingen en een week geleden moest de topper in de Eerste Divisie tegen De Graafschap afgezegd worden omdat zes spelers positief uit een test kwamen. Ook bij De Graafschap en Helmond sport zijn de problemen groot.

Trainer Danny Buijs woonde tot voor kort onder één dak met Poldervaart. Dat is nu niet meer het geval anders had Buijs in quarantaine gemoeten en had assistent Alfons Arts tegen Utrecht de honneurs waar moeten nemen. Het is voor Fc Groningen te hopen dat ze de bubbel strak genoeg ingericht hebben om het coronavirus niet nog verder toe te laten slaan.