Sport

FC Groningen kan de derde periode winnen

FC Groningen kan vrijdagavond de Derde periode al winnen. Als alle resultaten gunstig zijn, ook kijkend naar de concurrenten ADO Den Haag en FC Dordrecht, kan het al zover zijn. Groningen speelt zelf in de Euroborg tegen MVV Maastricht. Een periodetitel is goed voor voor een bedrag van 75.000 euro.


Leestijd: 2 minuten

FC Groningen eerder dit seizoen thuis tegen Willem II
FC Groningen eerder dit seizoen thuis tegen Willem II

De technische staf onder leiding van trainer Dick Lukkien vinden de drie punten ongetwijfeld veel belangrijker. Op basis van de ranglijst gaat de FC, mocht het niet lukken om via de eerste twee direct te promoveren, de play-offs om promotie normaal gesproken royaal halen. En is om die reden periodewinst niet perse noodzakelijk.

ADO speelt uit tegen nummer twee Roda JC en FC Dordrecht ontvangt Telstar. FC Groningen staat met negentien punten uit acht duels bovenaan. ADO Den Haag en Dordrecht hebben evenveel punten, maar een wedstrijd meer gespeeld. En bovendien is het doelsaldo van Groningen veel beter.

Mocht het vrijdagavond nog niet lukken dat wordt de beslissing uitgesteld tot paasmaandag 1 april wanneer FC Groningen de uitwedstrijd tegen FC Emmen speelt. Om in de race te blijven richting de eerste twee plekken met nog elf speelrondes te gaan is het zaak om te blijven winnen om de concurrenten op te blijven jagen. MVV Maastricht staat twaalfde en heeft elf punten minder dan FC Groningen.

De afgelopen maandag met 4-1 gewonnen uitwedstrijd liet zien dat FC Groningen moeite heeft om kansen af te dwingen op het moment dat niet alle energie geleverd wordt. Dan is het tempo te laag en is er te weinig creativiteit om uit het niets gevaarlijk te worden. Laros Duarte is op het middenveld daarin een belangrijke pion. De blessuregevoelige speler deed in Den Bosch een half uur mee en toeval of niet toen begon het te draaien bij de FC.

De uitwedstrijd eindigde op 15 december in 1-1. Romano Postema opende toen diep in de blessuretijd van de eerste helft de score. Verder troffen beide ploegen elkaar in het verleden lang geleden slechts twee keer in de Eerste Divisie in Groningen. Op 31 oktober 1976 won de FC met 2-0 door treffers van Eddy Bakker en Jan van Dijk. Een klein jaar later eindigde het in een 3-2 nederlaag met onder andere een doelpunt van Peter Houtman.

De aftrap in de Euroborg is vrijdagavond om 20.00 uur.