Sport

FC Groningen kan geen vuist maken tegen PSV

FC Groningen had ongetwijfeld gehoopt met hard werken en misschien door het gebrek aan wedstrijdritme vanwege de korte winterstop een kansje te maken tegen koploper PSV, maar dat lukte niet. De FC verloor door een vroeg doelpunt met 1-0 in de eigen Euroborg. Groningen staat dertiende met 19 punten uit 19 duels.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Het ontbreekt vooral aan lijn en structuur in het spel tegen een tegenstander die veel beter is. Voetballend was er net als voor de winterstop weinig chocolade van te maken. Na de snelle openingstreffer, een intikker van dichtbij na tien minuten door Mario Götze, trok PSV zich terug en speelde verdedigend. Dat haalde de amusementswaarde voor zover daar al sprake van was nog verder naar beneden.

FC Groningen kreeg één mogelijkheid. Direct na de pauze schoot Deroy Duarte een vrije trap van een meter of twintig boven op de lat. Dat was de enige kans op een doelpunt. Verder viel er niks doelpuntwaardigs te noteren. De gasten speelden zuinig en leken niet de behoefte te hebben om zich bovenmatig in te spannen in de wetenschap dat volgende week zondag Ajax wacht in Eindhoven.

De elf van trainer Danny Buijs werkten hard en deden alle moeite om er meer van te maken, maar het lukte domweg niet. Kwalitatief is het te mager en dat is een zorgelijke constatering zo aan het begin van 2022. Komende woensdag kan FC Groningen zichzelf een dienst bewijzen door de volgende ronde in de strijd om de KNVB-beker te bereiken. Vanaf 18.45 uur is NEC te gast in de Euroborg. Zaterdag gaat de competitie met een uitwedstrijd in Arnhem tegen Vitesse.