Sport

FC Groningen kan punten tegen Vitesse goed gebruiken

FC Groningen begint vanavond om 20.00 uur aan de derde thuiswedstrijd van het seizoen. Nummer elf Vitesse komt op bezoek. Na gelijke spelen tegen FC Utrecht en sc Heerenveen hunkert de FC naar de eerste driepunter op eigen veld. Dat is ook nodig, want met vijf punten uit vier wedstrijden staat Groningen twaalfde.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden
FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden

Om weer naar boven te kijken is winst belangrijk. Het verschil met Vitesse is slechts één punt in het nadeel van FC Groningen. Afgelopen weekend verloor de ploeg van trainer Danny Buijs met 2-1 bij Willem II en werd eens te meer duidelijk dat de transfers aan het eind van de transferperiode hun sporen hebben nagelaten. Op teveel posities staan andere spelers. Er is nog absoluut geen sprake van een ingespeeld geheel. Topscorer Cyril Ngonge kan in ieder geval spelen. De aanvaller kreeg na afloop van de wedstrijd tegen Willem II rood, maar deze kaart is geseponeerd.

Tegenstander Vitesse is ook nog geen soepel draaiend geheel. Vooral thuis wil het niet vlotten. Zo werd afgeloen zondag in het Gelredome met 4-1 verloren van FC Twente. De zes punten van de Arnhemmers werden op vreemde bodem veroverd via een 1-0 zege in Zwolle en 2-1 in Waalwijk tegen RKC. FC Groningen is dus gewaarschuwd.

In de 31 ontmoetingen op het hoogste niveau won FC Groningen veertien keer op eigen veld. Het werd acht keer gelijk en negen keer stond de Trots van het Noorden met lege handen. De laatste zege op Vitesse dateert van 8 februari 2020. Via een benutte strafschop van de inmiddels verhuurde Ramon Pascal Lundqvist werd het 1-0.