FC Groningen komt niet tot scoren

FC Groningen blijft moeizaam door de competitie schuivelen. Ook zondag kon de FC weer niet overtuigen. In de Euroborg kwam Groningen niet verder dan 0-0 tegen FC Utrecht. Het was alweer de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen en het publiek kon pas drie keer juichen vanwege een doelpunt. De vijf duels leverden slechts vier punten op. In totaal scoorde de ploeg van Ron Jans slechts acht keer in tien wedstrijden. Groningen is gezakt naar de veertiende plek in de Eredivisie met 10 punten uit evenzovele wedstrijden.

Leestijd: 2 minuten

Tom Hiariej maakte zijn competitiedebuut in de basis. Dit ging ten koste van Sepp de Roover. Hiariej startte nerveus, maar speelde zich gaandeweg het duel steeds beter in de wedstrijd. De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Het spel was van beide kanten erg rommelig en geen van de 22 tenoren slaagde er echt in om veel lijn in het spel te krijgen. Van echte kansen was voor rust dan ook geen sprake.

Na de pauze kreeg Groningen meer vat op de tegenstander en ontstond meer druk op het doel van Michel Vorm. De groenwitten kregen een paar behoorlijke kansen om tot scoren te komen. Zeven minuten na de pauze had Nicklas Pedersen de 1-0 kunnen maken. De Deen behandelde een voorzet van Fredrik Stenman uitstekend en schoot goed in. De redding van Vorm was echter prima. Vijf minuten voor tijd bediende Pedersen invaller Morten Nordstrand, maar zijn inzet was niet krachtig genoeg. Bovendien ging de bal naast.

De voorbereiding van deze kans kwam op naam van Thomas Enevoldsen. De Deense middenvelder ontpopt zich zo langzamerhand tot de beste man op dit moment. Hij is aanvallend dreigend, heeft oog voor het spel en beschikt over loopvermogen. Andere vaste waarden blijven vooralsnog onzichtbaar. Danny Holla is nog geen schim van vorig seizoen. Hij werd in de rust vervangen door Nordstrand en ook Goran Lovre brengt achter de spitsen vooralsnog bijzonder weinig tot stand.

Desondanks was er in de tweede helft wel een duidelijke verbetering in het spel van de Trots van het Noorden zichtbaar, maar blijft het belangrijkste onderdeel van het voetbalspel onder de maat. Het maken van doelpunten blijft vooralsnog een lastige opgave voor Ron Jans en de zijnen. Pas op het moment dat hier verbetering in komt, is er uitzicht om het rechterrijtje te verlaten. Al met al werden de 21.724 toeschouwers niet verwend. FC Groningen moet komende zondag op bezoek in Enschede bij koploper FC Twente, misschien dat daar het tij gaat keren.