Sport

FC Groningen krijgt nieuwe trainer op bezoek

FC Groningen hervat de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De ploeg van Frank Wormuth, de trainer die vanaf komende zomer de scepter zwaait in de Euroborg. Na twee nederlagen op rij is het zaak voor de FC om in de race naar de felbegeerde achtste plaats het liefst drie punten te pakken.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Door de uitslagen van de laatste weken is de spanning rondom plek acht, aan het eind van het seizoen rechtgevend op een plek in de play-offs om Europees voetbal, ongemeen spannend geworden. FC Groningen staat op basis van doelsaldo nu nog achtste met 36 punten uit 29 wedstrijden, maar heeft slechts twee doelpunten voorsprong op Go Ahead Eagles.

NEC heeft als nummer tien maar een punt minder en sc Heerenveen heeft als elfde 34 punten. Nummer twaalf SC Cambuur doet met 33 punten ook nog mee. In de slotfase van de competitie zijn de punten altijd duur en na een onderbreking is het altijd maar afwachten hoe het met de vorm is. De statistieken tegen Heracles zijn de laatste tijd in ieder geval in het nadeel van FC Groningen.

Scheidend trainer Danny Buijs wist met zijn ploeg in de zeven ontmoetingen die onder zijn leiding, zowel uit als thuis, tegen de ploeg uit Almelo gespeeld zijn slechts één keer te winnen. Dat was op 19 januari 2019. Het werd 3-0 in de Euroborg met onder meer twee doelpunten van de toen nieuwe aanwinst Thomas Bruns. Dat was tevens ook de laatste zege van de Trots van het Noorden tegen Heracles.

Het is zondag de achttiende ontmoeting op het hoogste niveau in Groningen. De groenwitten wonnen tien keer, drie keer eindigde het gelijk en vier keer gingen Heracles met de winst aan de haal. Waaronder de laatste twee keer. En van de laatste vijf thuisontmoetingen wist FC Groningen er slechts eentje te winnen. Hoog tijd om deze statistiek om te draaien. De aftrap is zondag weer een keer traditioneel om 14.30 uur.