Sport

FC Groningen lost zes miljoen af om vermogenspositie te verbeteren

FC Groningen gaat het investeringsfonds ‘Stichting Vrienden van FC Groningen’ in zijn geheel vervroegd aflossen. Hierbij gaat het om het aflossen van een obligatielening voor in totaliteit een bedrag van 6 miljoen euro. Met de volledige aflossing zet Groningen een belangrijke stap in het financieel gezond en sterker maken van de club met meer mogelijkheden voor het realiseren van sportieve ambities.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden
FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden

De vervroegde aflossing van de lening van de ‘Stichting Vrienden van FC Groningen’ wordt gefinancierd uit de gegroeide vermogenspositie die de club heeft weten te creëren door met name goede (transfer)resultaten in de afgelopen seizoenen én voor een deel uit de succesvolle campagne ‘Samen naar de Grote Markt’.

Om een meer gezonde en sterkere financiële positie te krijgen, en minder afhankelijk te zijn van externe geldverstrekkers, wil FC Groningen in de komende jaren de financieringsschulden verder aflossen. De volledige aflossing van de schuld aan de Stichting Vrienden van FC Groningen levert de FC een directe besparing op van meer dan een half miljoen euro (gemiddeld ruim 8 % netto per jaar)

Algemeen directeur Wouter Gudde is ‘de Vrienden’ zeer erkentelijk. 'Onze investeerders zijn een belangrijk onderdeel geweest in de groei van FC Groningen in de afgelopen decennia. De kapitaalinjecties van de investeerders hebben het sportieve vliegwiel van de club op gang gebracht. Ze hebben ook geleid tot winstgevende transfers. Hiervan hebben zowel de club als de investeerders geprofiteerd. Een win-win-situatie.'