FC Groningen met veel overtuiging ronde verder in bekertoernooi

Dankzij een 3-1 overwinning in Tilburg op Willem II heeft FC Groningen zich geplaatst bij de laatste zestien van de strijd om de KNVB-beker. Groningen speelde één van de beste wedstrijden van het seizoen en won dik verdiend. De loting is later deze week.

FC Groningen eerder dit seizoen thuis tegen Willem II

Met veel energie, passie en wilskracht liet FC Groningen in het Koning Willem II Stadion zien dat het van een stuurloos elftal eerder dit seizoen is veranderd naar een met veel plezier spelend team met een idee. Vroeg druk zetten en tomeloze energie brengen geeft resultaat. Inmiddels is de formatie van trainer Dick Lukkien acht wedstrijden ongeslagen.

En dit alles in combinatie met goed voetbal. Spelers wisten elkaar in Tilburg in grote fases van de wedstrijd gemakkelijk te vinden. De zuiverheid in passing was dik in orde waardoor FC Groningen, veel beter dan eerder dit seizoen, in staat is om een tegenstander onder druk te zetten. Met de strategie van hard werken en slim spelen werd Willem II uit het bekertoernooi gekegeld.

De Tricolores zijn de koploper in de Eerste Divisie. Het was derhalve een belangrijke graadmeter om te zien waar FC Groningen staat. De thuisploeg had het elftal weliswaar op een aantal plekken gewijzigd ten opzichte van de reguliere basis, maar dat neemt niet weg dat het huidige FC Groningen voor niemand bang hoeft te zijn in de Keuken Kampioen Divisie.

Na ruim twintig minuten spelen haalde Luciano Valente van een meter of zestien de trekker voor het eerst over met een geplaatst schot in de hoek. Na de gelijkmaker aan het begin van de tweede helft toonde de FC veerkracht en trok de wedstrijd naar zich toe. Laros Duarte met een fraai schot in de linker benedenhoek bracht een kwartier voor tijd de nieuwe voorsprong. En een versierde strafschop door Romano Postema, die de spits vijf minuten voor tijd zelf benutte, bracht de beslissing. Groningen liet nog vele kansen onbenut.

Komende vrijdagavond rondt FC Groningen het bewogen voetbaljaar 2023 af met een thuisduel tegen Jong FC Utrecht. Aanvang 20.00 uur.