FC Groningen via 11-0 oefenzege naar Epe op trainingskamp

Na de matige start in de eerste oefenwedstrijd knalde FC Groningen er in het tweede duel lustig op los en zegevierde tegen derdeklasser Onstwedder Boys met 11-0 als opmaat naar een trainingskamp komende week in Epe.

De Euroborg is zondag waarschijnlijk tot de laatste stoel bezet

Halverwege stond het al 7-0 voor de formatie van trainer Dick Lukkien. Het na een half uur uitvallen van Kevin van Veen was een tegenvaller. Lukkien gaf na afloop aan goede dingen gezien te hebben. Het spel in de eerste helft was beduidend beter dan de tweede helft. Dat zorgde ervoor dat de doelpunten in de tweede helft wat meer achterwege bleven.

Voor 1900 toeschouwers was het Daleho Irandust die in de derde minuut de score opende. Het laatste doelpunt kwam vier minuten voor tijd op naam van Thom van Bergen. Irandust, Florian Krüger en Kian Slor waren topscorer met twee treffers. De overige doelpunten kwamen op naam van Thijmen Blokzijl, Liam van Gelderen en Luciano Valente.

Thomas Suslov was na een langere vakantie in de tweede helft weer bij FC Groningen te bewonderen. De Slowaak hoopt op een transfer, maar naar verluidt is er nog geen belangstelling voor de aanvallende middenvelder. Suslov gaat daarom gewoon mee op trainingskamp naar Gelderland waar de nadruk ligt op veel trainen om zo snel mogelijk fysiek in orde te zijn.

Tijdens het trainingskamp oefent FC Groningen in ieder geval komende zaterdag tegen het Belgische KMSK Deinze, uitkomend op het tweede niveau. Verderop in de oefencampagne treft Groningen onder andere nog het Schotse Hibernian, De Graafschap, FC Emmen en PEC Zwolle.