Sport

FC Groningen na twee maanden weer de wei in

Op zondag 13 november kwam FC Groningen voor het laatst in actie tijdens een duel in de Eredivisie. Het resultaat was een 3-2 nederlaag in de eigen Euroborg tegen Fortuna Sittard. Sindsdien ligt de competitie stil vanwege het WK plus een periode om weer op te starten. Groningen hervat zondagmiddag vanaf 16.45 uur met een uitduel in Rotterdam tegen Excelsior.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ
FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ

Na veertien speelrondes heeft FC Groningen twaalf punten en staat vijftiende. Slechts een schamel puntje boven een positie om na afloop van het seizoen de nacompetitie in te moeten om degradatie te voorkomen. Het verschil met een directe degradatieplek is drie punten. Na het ontslag van Frank Wormuth op maandag 14 november is Groningen er vooralsnog niet in geslaagd om een opvolger van buiten te vinden. Assistent Dennis van der Ree heeft de lastige opdracht en het vertrouwen gekregen het seizoen af te maken.

Tot op heden met bijna dezelfde selectie als voor de lange break. Cyril Ngonge mag wegens structurele gedragsproblemen vertrekken en is uit de selectie gezet. Nieuwe spelers zijn vooralsnog niet aangetrokken. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft meermaals laten weten dat het lastig is om echte versterkingen te vinden. Voor komende zondag moet Van der Ree zeer waarschijnlijk een keuze maken uit de huidige groep.

Direct een belangrijk duel. Niet alleen omdat winst vertrouwen geeft, maar ook vanwege het feit dat Excelsior maar één punt meer heeft dan de Trots van het Noorden. Bij een nederlaag is het verschil met de Rotterdammers direct vier punten en dreigt direct het verder naar beneden kijken. De balans op Woudenstein is volstrekt in evenwicht. FC Groningen won vijf keer, leed vijf keer een nederlaag en speelde acht keer gelijk.

Het is op kunstgras sowieso lastiger voetballen als je dat niet gewend bent, dus dat nadeeltje is een gegeven. De laatste visite bij Excelsior leverde op 2 november 2018 een 4-2 overwinning op. De doelpunten kwamen op naam van Minmoun Mahi, Ritsu Doan, Mateo Cassierra en Jannick Pohl. Een vergelijkbare uitslag zou de groenwitten zondag meer dan van pas komen.