FC Groningen naar laatste acht bekertoernooi na 2-0 winst bij Excelsior

Aan de ongeslagen reeks van FC Groningen komt voorlopig geen einde. Op Woudestein in Rotterdam bereikte Groningen de laatste acht van het bekertoernooi dankzij een knappe 2-0 zege op Excelsior. In de tweede helft was Romano Postema met twee treffers de grote man.

FC Groningen won de KNVB-beker in 2015

In de elfde wedstrijd op rij zonder nederlaag had FC Groningen het in het eerste half uur lastig. De thuisploeg was technisch vaardiger en zette Groningen onder druk. Dat leidde tot kansen en een buitenspeldoelpunt. Richting de rust kwam het beproefde recept van Groningen steeds meer in schwung. Hard werkend en met veel energie de tegenstander afjagend kwam er evenwicht in de wedstrijd.

Daar profiteerde de ploeg van trainer Dick Lukkien uiteindelijk van. Een kwartier voor tijd begon het met een diepe bal van de sterk spelende doelman Hidde Jurjus. Thom van Bergen, die het lastig had, ging vol overtuiging het luchtduel aan. Scheidsrechter Van der Kerkhof had kunnen fluiten, maar het spel ging verder waarin Groningen het meest alert was. Via Van Bergen kwam de bal bij Postema die niet aarzelde.

Amper twee minuten na de openingstreffer was het al 2-0. Na balverlies op het middenveld kwam de bal bij Luciano Valente die de rust bewaarde en de geheel vrijstaande Postema niet over het hoofd zag. De spits, die helemaal zijn draai gevonden heeft, schoot overtuigend binnen. Dat was de beslissing, want in het slotkwartier kwam FC Groningen niet meer in de problemen.

Winst van het collectief. FC Groningen gaat in de koker en met een beetje gunstige loting lonkt stiekem misschien wel de halve finale. Voorlopig kan de focus weer op de competitie. Komende vrijdag speelt de FC de altijd lastige uitwedstrijd tegen het altijd lastige FC Emmen.