FC Groningen nipt onderuit in Rotterdamse Kuip

FC Groningen heeft gisteravond een nederlaag geleden in De Kuip. Door een eigen doelpunt van Melchior Schoenmakers werd de eindstand bepaald op 1-0.

FC Groningen hield heel lang stand in De Kuip. Tomasson raakte in de eerste helft van de wedstrijd het houtwerk. De kansenverhouding was ruim in het voordeel van de Rotterdammers. Met name de eerder genoemde Deen miste keer op keer. In de 73e minuut werkte Schoenmakers een voorzet van Kalou in eigen doel.
In de slotfase kreeg Martin Drent nog een grote kans op de gelijkmaker, maar het was de FC-topscorer niet gegund. Door de nederlaag zakt Groningen één plaats. Met 22 punten uit 20 duels staat de FC nu veertiende. De komende zondagen speelt Groningen thuis tegen Twente en NAC.